Tom Boonen: My Ride, My Fight, My Life

Primo aanraders : vandaag
Tom Boonen: My Ride, My Fight, My Life

Tom Boonen is een van de grootste Belgische sporticonen van de laatste twintig jaar. Hij won onder meer drie keer de Ronde van Vlaanderen, vier keer Parijs-Roubaix en werd in 2005 ook wereldkampioen. Maar vorig jaar besliste hij om in 2017 zijn laatste koers te rijden. Met een gooi naar het absolute recordaantal overwinningen en daarmee Roger De Vlaeminck achter zich te laten, wordt ‘zijn’ Parijs-Roubaix op 9 april de allerlaatste koers die hij zal rijden. Een trieste dag voor menig Boonen-fan, die talrijk aanwezig zullen zijn om hem hopelijk te zien schitteren op het bovenste schavot met een kasseisteen in zijn handen. Naar aanleiding van zijn afscheid van de wielerwereld, pakt VTM uit met een driedelige reeks over zijn laatste profjaar. ‘Tom Boonen: My Ride, My Fight, My Life’ verwijst naar de tattoo op zijn borstkas en de vele hindernissen die hij samen met zijn gezin al wist te overwinnen. In het kielzog van die andere Vlaamse held, Koen Wauters, zien we Boonen als profwielrenner, familievader en als zelfrelativerende humorist. Voor de eerste aflevering keren we een jaartje terug in de tijd en zijn we getuige van het pijnlijke moment waarop Mathew Hayman Tom Boonen nipt van een vijfde overwinning houdt in ‘de hel van het noorden’. De teleurstelling was groot, maar de motivatie om de rit dit jaar wél te winnen, is alleen nog maar groter geworden. En we komen ook te weten wat Lores grote keukengeheim is om haar man in topvorm te houden.

Zender en tijd: VTM - 21u40

How to Get Away with Murder

Primo aanraders : vandaag
How to Get Away with Murder

Begin dit jaar mocht Viola Davis nog een Golden Globe en een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol in haar prijzenkast aanvullen voor haar rol in het drama ‘Fences’. Ook voor haar rol van Annalise Keating in ‘How to Get Away with Murder’ werd Davis al ruimschoots geprezen. Zo won ze in 2015 nog een Emmy Award voor beste actrice in een dramaserie. Vanavond is ze opnieuw te bewonderen in het derde seizoen van deze spannende misdaadreeks. Terwijl de moord op Wallace Mahoney, de biologische vader van Wes, wordt onderzocht en Annalise en Nate op zoek zijn naar de spoorloos verdwenen Frank, komt Annalises positie op de universiteit onder druk te staan. Iemand heeft het op haar gemunt en deelt flyers uit waarop ze als moordenaar wordt afgeschilderd.

Zender en tijd: EEN - 23u00

De Mol

Primo aanraders : vandaag
De Mol

Vanavond krijgen we eindelijk een antwoord op de vraag die televisiekijkend Vlaanderen al wekenlang bezighoudt: wie is De Mol? Vorige week moest laborant Robin als laatste afvaller de mollenjacht staken, waardoor nu enkel nog Eline, Annelies en Davey in het spel zitten. Voor velen is Eline de saboteur, maar de drie overblijvers hebben in de loop van het programma allemaal wel enkele potentiële ‘mollenstreken’ uitgehaald. Zo dacht Eline dat de Oostkantons in West-Vlaanderen liggen en liet zij tijdens de museumproef het alarm afgaan. Ouderdomsdeken Annelies kreeg al enkele keren op cruciale momenten te maken met fysieke kwaaltjes, en tijdens de duikproef kreeg ze een paniekaanval. De technisch onderlegde Davey ten slotte slaagde er tijdens de fietsproef in aflevering 4 niet in om een fietsketting opnieuw te repareren. Wie is De Mol? Vanavond omstreeks 22u00 kennen we het antwoord.

Zender en tijd: VIER - 20u35

T4XI

Primo aanraders : vandaag
T4XI

Als regisseur heeft Fransman Luc Besson zich onsterfelijk gemaakt met legendarische films als ‘Léon’, ‘Nikita’ en ‘Le Grand Bleu’, maar als producent heeft hij zo mogelijk nog meer succes geoogst. In die hoedanigheid werkte hij mee aan legendarische actieprenten, waaronder ‘Hitman’, de ‘Transporter’-reeks en natuurlijk de ‘Taxi’-films. Vanavond wordt op Caz de vierde uit de reeks vertoond. Daarin moet de sympathieke taxichauffeur Daniel Morales in opdracht van politieagent Emilien Coutan-Kerbalec achter de gevaarlijke Belgische crimineel Albert Vandenbosch aan, die tijdens zijn tijdelijke uitlevering aan de Franse politie wist te ontsnappen. Dat dit met de nodige spectaculaire actie gepaard gaat, zal wel niemand verbazen…

Zender en tijd: CAZ - 20u40

Stalker

Primo aanraders : vandaag
Stalker

VIJF pikt vanavond onder de noemer ‘Moordvrouwen’ opnieuw de draad op van de dramareeks ‘Stalker’, waarin we het wel en wee volgen van de Threat Assessment Unit (TAU), die zich bezighoudt met het opsporen en vervolgen van stalkers. Speurders Jack Larsen (Dylan McDermott) en Beth Davis (Maggie Q) schieten vanavond Stella, de ex-vrouw van hockeyspeler Tom Wade, te hulp. Zij wordt in haar eigen huis belaagd door een stalker. Nadat Tom al snel afvalt als verdachte, ontdekken Jack en Beth dat Stella net een openhartige autobiografie heeft uitgebracht, waarin bepaalde personen in een slecht daglicht worden geplaatst. Beth en Jack concentreren hun zoektocht dan ook op de mensen die in het boek worden vernoemd.

Zender en tijd: VIJF - 21u30

De Kleedkamer

Primo aanraders : vandaag
De Kleedkamer

Ruben Van Gucht keert in de laatste aflevering van ‘De Kleedkamer’ terug naar het voetbalseizoen 2000-2001, toen SC Anderlecht zijn meest roemrijke Europese campagne van de laatste 20 jaar afwerkte. Paars-wit startte als landskampioen in de voorrondes van de Champions League. In de tweede voorronde ging het Cypriotische Anorthosis Famagusta voor de bijl, in de laatste kwalificatieronde de Portugese topclub FC Porto. Vooraf had trainer Aimé Antheunis zich laten ontvallen dat ‘we in de Champions League hele mooie dingen kunnen laten zien, maar we moeten er eerst in zien te raken.’ Het bleken profetische woorden want onder impuls van het legendarische spitsenduo Tomasz Radzinski-Jan Koller verblufte Anderlecht heel Europa door in de eerste poulefase zijn groep te winnen, en thuis zowel PSV, Dinamo Kiev als het grote Manchester United te kloppen. In de tweede groepsronde versloeg Paars-wit nog Lazio Roma en Real Madrid, maar dat volstond niet voor de kwalificatie voor de kwartfinales. Vanavond blikken Aimé Antheunis, Tomasz Radzinski, Bart Goor en Michel Verschueren terug op dat wonderbaarlijke Europese seizoen, en zijn er portretten van Jan Koller en Zvonko Milojevic.

Zender en tijd: CANVAS - 21u15

Shall We Dance

Primo aanraders : vandaag
Shall We Dance

Geen beter film om de week met een goed humeur te beginnen dan een mooie romantische komedie. Vooral niet wanneer de protagonisten worden gespeeld door Richard Gere en Jennifer Lopez. Ook Susan Sarandon maakt haar opwachting en van de bezetting een ware sterrencast. Weinig mensen weten dat de prent een remake is van een Japanse productie uit 1996, wat alleen maar kan betekenen dat de film niet in de schaduw van zijn voorganger staat. Het verhaal is dat van John Clark, een succesvolle advocaat met een leven dat eigenlijk niets te wensen overlaat. Toch knaagt er iets, maar John kan er zijn vinger niet opleggen wat het zou zijn. Paulina is een mooie danslerares. Ooit was ze gemotiveerd, maar nu is ze de inspiratie wat kwijt en lijkt uitgeblust. Wanneer John en Paulina elkaar ontmoeten, lijkt het verhaal geen lang leven beschoren, maar dat zou wel eens anders kunnen uitdraaien…

Zender en tijd: VITAYA - 20u40

Contraband

Primo aanraders : vandaag
Contraband

De IJslandse regisseur Baltasar Kormákur is goed op weg om de nieuwe actiekoning van Hollywood te worden. Vorig jaar maakte hij nog het verbluffende ‘Everest’, terwijl hij daarvoor al zeer te smaken actieprenten als ‘2 Guns’ en ‘Contraband’ uit zijn hoed toverde. In die laatste film, die vanavond op Q2 te zien is, stelen steracteurs als Mark Wahlberg, Kate Beckinsale, Ben Foster en J.K. Simmons de show. Wahlberg kruipt in de huid van Chris Farraday, ooit een beruchte boef maar nu een brave huisvader. Tot wanneer zijn schoonbroer Andy een drugsdeal verknoeit voor zijn baas, de meedogenloze Tim Briggs, en Chris opnieuw in actie moet komen om Andy te helpen.

Zender en tijd: Q2 - 21u30

LeFtO in Transit

Primo aanraders : vandaag
LeFtO in Transit

Jarenlang was hij een van de steunpilaren het populaire hiphopprogramma ‘The Hop’ op Studio Brussel, maar nu maakt DJ LeFtO de overstap naar het tv-scherm. In de gloednieuwe Canvas-documentairereeks ‘LeFtO in Transit’ reist de internationaal gerenommeerde dj de wereld rond en duikt hij in enkele wereldsteden de undergroundscene in. De komende weken belandt LeFtO nog in plaatsen als Chicago, Los Angeles en Londen maar vanavond zet hij koers naar Seoel, de hoofdstad van Zuid-Korea. In het gezelschap van antropologe Kyuhee Baik verdiept hij zich in de alternatieve muziekscene van deze metropool. Samen maken Kyuhee en LeFtO kennis met het muziekcollectief 360 Sounds, DJ Soulscape en schilder Bitkr.

Zender en tijd: CANVAS - 21u55

Formule 1 - GP van Australië

Primo aanraders : vandaag
Formule 1 - GP van Australië

Vandaag wordt in Melbourne het startschot gegeven van het nieuwe F1-seizoen, een seizoen dat nu al volledig in het teken staat van de verandering. Een hele reeks nieuwe regels en aanpassingen moeten ervoor zorgen dat, na de Mercedes-dominantie van de afgelopen jaren, de spanning terugkeert. Niettemin starten de Zilverpijlen als vanzelfsprekend opnieuw als de grote favorieten. Wereldkampioen Nico Rosberg zal zijn wereldtitel niet verdedigen: de Duitse piloot kondigde zijn afscheid aan. Zijn zitje bij Mercedes werd ingenomen door de Fin Valtteri Bottas, die de voorbije seizoenen mooie dingen liet zien bij Williams. Voor de Belgische F1-fan is het dan weer uitkijken naar de prestaties van Stoffel Vandoorne, die aan zijn eerste seizoen als volwaardige McLaren-piloot begint. De bescheiden West-Vlaming maakte vorig jaar alvast indruk door in zijn eerste grand prix meteen in de punten te rijden, maar kende een moeizame voorbereiding. De Honda-motor in zijn bolide toonde zich tijdens de wintertesten in Barcelona allesbehalve betrouwbaar. 

Zender en tijd: LA DEUX - 06u35

Pages

Subscribe to Primo RSS