Het weer

16°

18°

2-3 Bft

19°

14°

17°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag krijgen we mooi voorjaarsweer met veel zon en temperaturen tot 19 graden bij een zwakke zuidoostenwind.

Ook de volgende nacht nagenoeg helder weer met minima tussen 3 en 8 graden.

Morgen eerst nog veel zon, maar in de namiddag komen vanuit Frankrijk meer wolken en vergroot de kans op een bui. Het blijft wel zacht, tot 18 graden.

Woensdag krijgen we meer wolken en wordt het iets frisser, maar donderdag wordt opnieuw zacht en zonnig. Vrijdag en tijdens het weekend vergroot de kans op regen.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag krijgen we mooi en helder lenteweer. Het wordt erg zacht met maxima tot 14 à 16 graden in de Ardennen en tot 19 graden elders. De wind waait matig uit het zuidoosten en verzwakt naar de avond toe.

Vanavond en vannacht blijft het helder met enkele hoge wolken. In het tweede deel van de nacht kunnen in het westen van het land nevel of mist gevormd worden. De temperaturen dalen tot 3 à 5 graden in de Ardennen en de Kempen, elders liggen de minima tussen 6 en 8 graden. Er staat een zwakke zuidenwind die in de Ardennen soms matig is.

Algemene luchtgesteldheid

Onder invloed van een hogedrukgebied boven de Noordzee wordt zachte en droge continentale lucht naar onze streken gevoerd.

Morgen dinsdag verplaatst de hogedrukzone zich richting Centraal-Europa waardoor licht onstabiele, maritieme lucht naar onze streken wordt gevoerd. In de loop van de namiddag passeert een hoogtetrog over onze streken.


update van vandaag 12:01

Bekijk ook…