Ilse Delange nog steeds woest op Eurosong-partner

In de Kijker
Ilse Delange nog steeds woest op Eurosong-partner

In 2014 nam de Nederlandse zangeres Ilse DeLange (41) met haar groep The Common Linnets deel aan het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. Met het nummer ‘Calm After the Storm’ moest ze toen alleen de duimen leggen voor het Oostenrijkse baardfenomeen Conchita Wurst. Ondanks die glansprestatie is de storm sindsdien nooit meer gaan liggen, door een conflict met co-frontman -Willem ‘Waylon’ Bijkerk (39). 

Over het waarom tast -Waylon nu bijna vijf jaar later naar eigen zeggen nog steeds in het duister. ‘Sinds onze deelname aan het Songfestival heeft ze nooit meer met me willen praten’, klinkt het. ‘Nochtans is er nooit echt veel gebeurd. Ik heb Ilse alleen van meet af aan duidelijk gemaakt dat ik met haar wilde samenwerken op basis van het ‘fifty-fifty’-principe. Dat schoot bij haar in het verkeerde keelgat. Voor haar kon dat niet.’ Daarnaast ligt ook een vestimentaire discussie mee aan de basis van hun jarenlange vete. ‘Ilse vond mijn cowboy-achtige outfit in Kopenhagen maar niks. Vooral mijn hoed stak haar de ogen uit’, aldus nog Waylon.

Die zinderende spanning was zelfs live duidelijk merkbaar op het podium van de grootse liedjeswedstrijd. ‘Al heeft die haat-liefdeverhouding ons uiteindelijk geen windeieren gelegd. Wel integendeel. Het zette ons voortdurend op scherp en maakte ons allebei beter.’ Toch besloot Ilse DeLange om na het Eurovisiesongfestival in 2014 voortaan alleen verder te gaan met The Common Linnets.

Benieuwd naar het vervolg? De rest lees je deze week in Primo 1918