Johan Veugelers brengt ode aan zijn pasgeboren zoon

In de Kijker
Johan Veugelers brengt ode aan zijn pasgeboren zoon

Zanger/accordeonist Johan Veugelers en zijn verloofde Anja mochten op 10 maart hun eerste kindje verwelkomen. Ze werden de ouders van een flinke zoon (3575 gram zwaar en 50,5 cm groot), die als Julian door het leven zal gaan. De geboorte was zo bijzonder voor de kersverse ouders, dat Johan meteen een ode schreef voor zijn zoon. In ‘Voel je thuis’ vertaalt hij muzikaal de enorme liefde die hij en Anja overviel bij het in de armen houden van hun eerste kind.

“Overweldigend, anders kan ik de geboorte van onze zoon niet beschrijven”, zegt een trotse jonge vader. “Ik kan mijn gevoel niet beter uiten dan in het lied dat ik voor Julian schreef’.

Dit liedje is wel op een héél speciale manier tot stand gekomen: het is geschreven op het ritme van Julians hartje. Johan verteld: “de allereerste keer dat we het hartje van Julian hoorden zat hij nog pas 6 weken in de buik van trotse mama Anja. Hier werd ik zo door geraakt dat ik dit geluid heb opgenomen met mijn smartphone zodat ik hier later nog eens naar kon luisteren. Na de geboorte ontstond het idee om het liedje te schrijven op de maat van het hartje, uiteindelijk heb ik de geluidsopname van het hartje daadwerkelijk in het liedje verwerkt. Dichterbij en persoonlijker dan dit kan een liedje niet worden”!

Johan zorgde meteen ook voor een bijpassend clip, die zelfs gedeeltelijk al twee dagen na de bevalling in het moederhuis werd opgenomen. “Alles was zo mooi en puur, we wilden dat moment voor de eeuwigheid vastleggen”.

Lees het openhartige interview met Johan over zijn prille vaderschap, deze week in Primo nr. 1912

Ben je benieuwd naar de clip? Klik dan vlug op onderstaande link!

https://www.youtube.com/watch?v=j91IlUA71yQ&list=UUhx0QvWmbQ7Mx2o61RjB_5g