John Leo: 'Elke dag knijp ik in mijn arm om te zien of het geen droom is'

In de Kijker
John Leo: 'Elke dag knijp ik in mijn arm om te zien of het geen droom is'

Sinds zijn overwinning in ‘The Voice Senior’, eind vorig jaar, gaat het hard voor John Leo (67). De zanger uit Geel is al meer dan vijftig jaar met muziek bezig, maar nu, op zijn oude dag, komt de ene boeking na de andere binnen. Eind deze week staat hij zelfs op Het Schlagerfestival in Hasselt. ‘Ik ga er het beste van mezelf geven. Ik heb er enorm veel goesting in!’

 

John Leo, die in het dagelijkse leven als Leo Geudens door het leven gaat, leeft dezer dagen op een wolk. Zijn eerste single, ‘Doelwit’, komt op 29 maart uit en in mei gooit hij een compleet album op de markt. ‘Ik kijk er echt naar uit,’ zegt een blije John. ‘Ik hoop dat het gaat scoren, dat mijn liedje door de radio’s gedraaid zal worden. ‘Doelwit’ is een heel mooi nummer, geschreven door John Terra en Daniel Ditmar. Ik ben echt benieuwd.’

 

Klopt het dat Will Tura jou ook geholpen heeft bij het album?

JOHN LEO: Dat klopt inderdaad. Het is ongelooflijk dat ik de kans krijg om met zo’n klepper te werken. Will heeft een liedje ingestuurd, Helmut Lotti ook. Nog zo’n klepper! John Terra heeft twee liedjes geschreven, Sabien Tiels schreef speciaal voor mij en producer Bert Gielen heeft, samen met Udo, ook een liedje gemaakt. Dat zijn zo van die mensen bij wie het allemaal vanzelf gaat. Het lijkt wel alsof zij zonder problemen een liedje uit hun mouw schudden. Dat zij dat voor mij doen, dat geeft me echt een heel goed gevoel. Alsof ik in een droom leef. En dat op deze leeftijd! Elke dag, als ik wakker word, knijp ik me even in de arm om te kijken of het wel echt is. Maar ja, het is echt!

 

Je bent al vijftig jaar actief in de muziek, maar eindelijk beleef je je grote doorbraak …

De aanhouder wint, luidt het spreekwoord. En in mijn geval gaat dat zeker op. Met de John Leo Showband heb ik meer dan 50 jaar artiesten begeleid op het podium: Will Tura, Ann Christy, John Terra, maar ook internationale sterren zoals Engelbert Humperdinck. Ik ben op tournee geweest in Nederland, Oostenrijk en Duitsland. Maar ik was altijd meer bezig met de technische en de zakelijke kant van de muziek, en van het touren met zo’n showband, dan met het artistieke. Ik was content met een plaatsje op de achtergrond of aan de zijkant van het podium. (glimlacht) Maar kijk, nu komt het grote succes toch nog. Dat is fijn.

 

De rest van het openhartige interview, lees je in Primo 1913. Lees je Primo liever op je tablet? Dan kan je het nieuwe nummer hier downloaden.