Patsy Van Dermeeren: 'Ik combineer twee jobs met de zorg voor mijn jonge kinderen'

In de Kijker
Patsy Van Dermeeren: 'Ik combineer twee jobs met de zorg voor mijn jonge kinderen'

Deze lente maakte Patsy Van der Meeren (42) haar entree in ‘Familie’ als Gloria Theunynck, de poetsvrouw van Peter Van den Bossche. Elf jaar nadat ze afscheid nam van Marie, haar personage in ‘Thuis’, is dit een comeback die kan tellen en waar over gesproken wordt. ‘Gloria is alleszins een vrouw die de gemoederen verhit en die over de lippen gaat’, aldus Patsy. ‘En daar ben ik blij om. Zo’n flamboyant personage spelen, dat vind ik fantastisch!’

We montmoeten Patsy op de laatste draaidag van ‘Familie’ vóór het zomerreces. ‘Zalig! Een paar weekjes niks doen’, zegt ze. ‘Ik heb ook op mijn ander werk verlof genomen.’

Juist, want je combineert het acteren met een PR-job, toch?

PATSY VAN DER MEEREN: Inderdaad. Ik verzorg de public relations, de events en de communicatie bij DATS 24, de tankstations van de Colruyt-groep. Ik sta sinds begin dit jaar op de set bij ‘Familie’, dus het was even zoeken. Maar het lukt. De twee jobs zijn te combineren. Pas op, het is wel heftig hoor. Ik ben van ’s morgens tot ’s avonds druk in de weer. De evenementen die ik voor mijn ander werk organiseer, zijn heel dikwijls ’s avonds, dus ja, het zijn lange dagen. Maar dat is niet erg, ik doe dat graag.

Je PR-werk opzeggen, daar heb je geen seconde aan gedacht.

Neen. Maar toen ik het aanbod kreeg om in ‘Familie’ te spelen, heb ik wel onmiddelijk mijn baas verwittigd. Hij zei zelf dat ik die kans niet mocht laten liggen. Overschakelen naar een halftijds systeem tijdens de opnamemaanden was geen enkel probleem. Hij gunt me dit enorm.

En je hebt kinderen; ook voor hen moet er nog wat tijd overschieten.

Voilà, dus dat zijn eigenlijk drie jobs. Jef, mijn zoontje, wordt 7 jaar en mijn dochter, Charlotte, is 1,5. Een leeftijd waar je nog moet voor zorgen. Je kan niet zomaar zeggen: ‘Trek je plan’. Dat gaat niet. Maar ook hier: het lukt. Al moet ik toegeven: ik zie ze soms te weinig. Zoals nu. De kinderen hadden al verlof terwijl ik nog volop aan het werken ben. Maar ça va, vanaf vanavond hebben we vier weekjes vakantie samen. En we gaan daar ten volle van genieten! Gelukkig wonen mijn ouders in de buurt. Als ik moet werken, zijn de kinderen vaak bij hen. Anders zou het allemaal niet te combineren zijn; dan zou ik dit niet kunnen doen. Ik moet ’s morgens soms om zes uur al vertrekken richting Lint, waar ‘Familie’ wordt opgenomen. Ik woon in Gooik, dat is zeker anderhalf uur rijden. Zonder files hé! En op dat uur kan ik mijn kinderen nog niet naar de opvang brengen. Gelukkig zijn oma en opa er dan om voor hen te zorgen. Ik ben mijn ouders dan ook zeer dankbaar!

 

Benieuwd naar meer? Het vervolg lees je in Primo 1931!

Meta description: 
Patsy Van Dermeeren: 'Ik combineer twee jobs met de zorg voor mijn jonge kinderen'
Meta keywords: 
Patsy Van der Meeren, familie