Sasha en Davy gaan met hun kinderen én fans naar Egypte: 'De beste remedie tegen stress? Een week zon in de winter!

In de Kijker
Sasha en Davy gaan met hun kinderen én fans naar Egypte: 'De beste remedie tegen stress? Een week zon in de winter!

De mallemolen draait intussen weer op volle toeren voor Sasha en Davy. Sasha neemt naast haar optredens met haar man ook nog de huishoudelijke beslommeringen voor haar rekening, Davy begint komend weekend met de Romeo’s aan het Schlagerfestival. Met volle batterijen en een rugzak vol mooie herinneringen weliswaar, want samen met hun twee kinderen, Beau en Noa, én een twintigtal fans, brachten ze in de krokusvakantie een zonnige week door in het zonovergoten Egypte. Primo mocht mee, en toont hoe ze hun eerste all-in met vier beleefden. Gekoppeld aan een leuke en relaxte babbel onder de zon, over vroeger en nu, over de fans en de kinderen, over de Romeo’s en het duo. Hoe het is om als Nederlandse samen te leven met een
Vlaming, en omgekeerd …

Een portie zon tijdens onze winter, da’s mooi meegenomen. 

Davy: Inderdaad, al was dat niet de belangrijkste reden om onze eerste fanreis in deze periode te laten doorgaan. Fans vroegen ons al een hele tijd om een reis te organiseren, zoals andere zangers dat doen. En wij liepen al langer rond met het plan om tijdens de krokusvakantie met de kinderen ergens de zon op te zoeken. Toen kwamen we op het idee om beiden te combineren: een fanreis waaraan onze kinderen en de kinderen van onze fans - want onze muziek spreekt ook jonge gezinnen aan - konden deelnemen. We kozen daarom voor de krokusvakantie, en willen dat volgend jaar trouwens herhalen. Zeker omdat het voor ons, artiesten, een rustige periode van het jaar is. 

Sasha: De gunstige invloed van een weekje zon tijdens de winter hebben we pas ondervonden toen we daar waren. Iedereen liep er vrolijk rond, het was zalig om ‘s morgens op te staan en buiten te gaan ontbijten bij temperaturen van rond de 22 graden. ’s Middags werd het nog veel warmer.

Davy: Iemand heeft ons daar ter plaatse verteld dat het zelfs aangewezen is om elke winter ergens in een warm land een weekje zon mee te pikken. Naar het schijnt hebben we in de winter méér nood aan vitamine D, en de meest natuurlijke manier om bij te tanken is zon, zon en nog eens zon. 

Sasha: Het is, zo hadden die mensen ergens gelezen, wetenschappelijk bewezen dat Scandinaviërs, bijvoorbeeld, vaker last hebben van depressies dan wij. Dat zou komen omdat het in de winter bij hen soms om drie uur in de namiddag al donker is.

Is dit jullie eerste vakantie met vier?
Nee, maar wel onze eerste all-in vakantie met vier. Toen de kinderen er nog niet waren, hebben Davy en ik dat al eens gedaan, jaren geleden. Maar met de kinderen hebben we tot dusver altijd een huisje of een appartement gehuurd, ergens in het zuiden. Deze all-in vond ik zalig. Ik hoefde geen eten klaar te maken en de bedden werden voor ons opgemaakt. Ik kon dus zorgeloos en met volle teugen genieten van deze vakantie. Iedereen die met ons mee was, bevestigde dat het leuk was. Dit is voor herhaling vatbaar. 

Davy: De ouders van Sasha wonen in het zuiden van Frankrijk. Het gebeurt regelmatig dat we daar voor enkele dagen naartoe trekken. Maar zoals Sasha al zei: dit is als vakantie veel leuker, alles wordt voor jou gedaan.

Sasha: Wat ook leuk was aan deze reis, was het feit dat er nog andere kinderen mee waren. Voor Beau (7) – en ook voor ons – was dat een zegen. Hij is een zeer actief baasje, hij wil altijd bezig zijn. Met de andere kinderen die mee waren klikte het meteen.

Davy: Beau is dol op voetbal, hij is echt bezeten. We hadden het geluk dat er op het domein van het hotel een voetbalveld is. Elke middag om vier uur – vroeger was het té warm – hebben we met enkele volwassenen erbij een matchke gespeeld.

De rest van het openhartige interview, lees je in Primo 1913. Lees je Primo liever op je tablet? Dan kan je het nieuwe nummer hier downloaden.