Vlaamse fans halen hun hartje op in Beieren

In de Kijker
Vlaamse fans halen hun hartje op in Beieren

De jaarlijkse trektocht van Vlaanderen naar het Fürstenhof in Beieren kon deze keer zo’n 150 trouwe fans van ‘Sturm der Liebe’ bekoren. De meesten van hen hadden er acht uur bus opzitten, toen ze die zaterdagavond in het hotel aankwamen. Een beetje vermoeid, maar klaar voor een uniek avontuur.

Veel tijd om op adem te komen hadden ze niet, want diezelfde avond stond al, in de zaal van het Maritim Hotel, een eerste fanavond op het programma. Voor Christin Balogh (Tina) en Bojana Golenac (Melli) was het een prettig weerzien met de Vlaamse vrienden, want zij hadden eerder al deelgenomen aan zowel dit fanevent in München als aan de Primo-tournee in december. Maar voor Alexander Milz (William) en Louisa von Spies (Désirée) was het een primeur waar ze, ondanks de verhalen die ze van hun collega’s al te horen hadden gekregen, echt van opkeken. ‘Dat hebben we in Duitsland nog niet meegemaakt’, aldus Alexander. ‘De zaal daverde op zijn grondvesten toen we kwamen binnengewandeld, maar toch waren ze de hele avond door zeer vriendelijk en gedisciplineerd. We hebben andere toestanden meegemaakt tijdens promotours, zoals in Italië bijvoorbeeld. Daar word je soms letterlijk onder de voet gelopen.’ De fans kregen ruimschoots de tijd om een babbeltje te slaan met hun tv-helden, en om zich met hen te laten fotograferen.

RONDLEIDINGEN

Van uitslapen op zondagmorgen was geen sprake, want het bonte gezelschap werd al om tien uur ’s ochtends verwacht in de Bavaria Film Studio’s waar een groot deel van de serie wordt opgenomen. Met vier lokale gidsen en evenveel onderverdeelde groepjes kon men rondwandelen in de tuinen van Westflügel en leuke kiekjes maken aan het prieeltje of in het aanpalend bospad, waar de personages vaak gaan wandelen of joggen. Even boeiend als grappig was het aansluitend bezoek aan de interieurs, op een steenworp daar vandaan: het huis van Alfons en Hildegard, dat van dokter Michael en Natascha, het appartement van Tina en haar vriendinnen, de ruime woonst van Charlotte en Werner, maar ook het restaurant, de pianobar, het ziekenhuis, de toiletten en de personeelskamer. ‘In de serie zie je dikwijls Natascha of dokter Michael in de keuken gaan, maar in werkelijkheid situeert zich daar het toilet van het Fürstenhof’, legt een fan uit. ‘En de personeelskamer van het Fürstenhof is slechts door één gang gescheiden van het appartement van Tina. Dat besef je als kijker niet, tot je de studio bezoekt.

De rest van het leuke verslag, lees je in Primo 1914. Lees je Primo liever op je tablet? Dan kan je het nieuwe nummer hier downloaden.  

Meta description: 
Vlaamse fans halen hun hartje op in Beieren
Meta keywords: 
Trektocht, Sturm der liebe, reis, fans, Beieren, bus