Yves Segers na 3,5 jaar getrouwd met Tom: 'Geen tijd voor een huewelijksreis'

In de Kijker
Yves Segers na 3,5 jaar getrouwd met Tom: 'Geen tijd voor een huewelijksreis'

Yves Segers (47) trouwde al eens in 2012 met zijn toenmalige partner Pieter. Maar dat huwelijk liep twee jaar later op de klippen. Dat kan beter, dacht de gewezen Toast-zanger. Op Goede Vrijdag stapte hij dan ook in het huwelijksbootje met zijn zeventien jaar jongere partner Tom (30). ‘Als een relatie goed zit, doe je zonder morren water bij de wijn’, aldus de tortelduifjes.

 

Jullie kozen niet voor een oldtimer of limousine, maar voor een koets. Een bewuste - ecologische - keuze?

YVES SEGERS: Niet echt. Ik geloof wel dat er een probleem is met het klimaat, maar dramatiseren heeft weinig zin. Het gezond verstand moet zegevieren. Want op de duur zou je zelfs al niet meer mogen ademen ... De koets was een droom van Tom. ‘Áls ik ooit trouw, is het met een witte koets met paarden’. En zo geschiedde ...

Je was opvallend rustig toen je je jawoord gaf.

Klopt. Ook tijdens de periode die voorafging aan het huwelijk. Voor Tom was dat anders, omdat hij, samen met zijn nicht, alles tot in de puntjes had voorbereid. Omdat Tom míj ten huwelijk gevraagd heeft, wilde hij me op onze huwelijksdag ook verrassen. Ik heb de dag vooral moeten ondergaan.

Is er iets misgelopen?

Ik ben beginnen stressen toen we aankwamen in de Wattenfabriek. Er was een moment voorzien voor de fans en de collega’s. Maar toen ik zag hoeveel mensen er opgedaagd waren, wist ik dat we in tijdsnood zouden komen. De printer van de photobooth (een speciaal ingericht hoekje bij (feest)gelegenheden waar foto’s gemaakt en geprint worden, nvdr)  liet het aanvankelijk ook afweten. Een kwartiertje hier, vijf minuten daar ...  en we werden al om zes uur in het restaurant verwacht! Maar op zo’n moment kan alleen kalmte je redden.

Hoe was de huwelijksnacht?

Veel ‘huwelijksnacht’ is er niet geweest. Het was al halfvijf ’s morgens toen we thuis waren. En omdat mijn man het niet gewend is om te drinken, was hij al snel boven zijn theewater. Maar op je huwelijksdag mág dat, natuurlijk. Eenmaal thuis was het schoenen uit en bed in ... om te slapen. Van ‘nachtelijke gesprekken’ is niet veel meer in huis gekomen. Nu we getrouwd zijn, is daar nog tijd genoeg voor. We zijn ook al 3,5 jaar samen, dus het is niet zo dat we nog elke nacht seks moeten hebben. Er is al ‘romantiek’ genoeg geweest. (knipoogt)


De rest van het openhartige interview, lees je in Primo 1918. Lees je Primo liever op je tablet? Dan kan je het nieuwe nummer hier downloaden.