TV Anders Bekeken - Netflix

Netflix

Voor wie?
Netflix is er voor iedereen die een abonnement neemt via netflix.com. Proximus TV-klanten hebben het voorlopig makkelijker, want Netflix is er verkrijgbaar als extra tv-bundel. Zo ontvang je Netflix via je decoder en rechtstreeks op je tv-scherm. Concurrent Telenet werkt aan een nieuwe digibox die Netflix op dezelfde manier zal aanbieden. Die digibox zou er in de loop van 2018 moeten zijn. Ook zonder tv-toestel kun je Netflix kijken via je pc, tablet of smartphone. Je kan ook streamen via Chromecast en Apple TV.

Wat is het?
Netflix is een Amerikaanse online video-streamingdienst die het concept ‘bingewatchen’ zowat heeft uitgevonden. Omdat het de meeste series niet per aflevering maar per volledig seizoen lost. Netflix is ook uitgegroeid tot een productiehuis van series met een kwaliteitslabel. Denk maar aan ‘House of Cards’, ‘Stranger Things’ en ‘Orange Is the New Black’. Daarnaast heeft Netflix nog tot 2019 een overeenkomst met Disney. Handig is dat Netflix de eigen series en sommige films ook offline aanbiedt. Zo kun je onderweg kijken op tablet of smartphone zonder je dataverbruik door het dak te jagen.

Aanbod?
Op dit moment biedt Netflix in België een kleine 3000 films en reeksen aan. Vooral de eigen - exclusieve - series zijn erg populair. Het Vlaamse aanbod is beperkt tot een handvol films en stand-up comedy.

Hoeveel kost het?
Het goedkoopste abonnement kost € 7,99 per maand. Daarmee kijk je naar één scherm tegelijk en in Standard Definition. Voor twee schermen en High Definition betaal je € 10,99 per maand en voor vier schermen en Ultra High Definition tel je € 13,99 per maand neer. 

Kijktip
Naast absolute toppers als ‘Fargo’ en ‘House of Cards’ is ‘Ozark’ het nieuwe pareltje van Netflix. Het eerste seizoen van tien afleveringen vertelt hoe een financieel adviseur uit Chicago in een kluwen van drugs en geweld terechtkomt. Met Jason Bateman in de hoofdrol.


Terug naar overzicht