Het weer

1-2 Bft

-1°

-2°

-1°

Samengevat weerbericht

Deze avond en nacht, rustig, koud en droog weer met opklaringen en vorming van aanvriezende mist. Minima van -3 tot +2 graden.

Gedurende de rest van de week geleidelijk kouder met algemene nachtvorst en maxima die stilaan dalen tussen 1 en 3 graden in het centrum. Het blijft gedeeltelijk bewolkt. Tijdens het weekend wordt het opnieuw zachter met neerslag.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond en vannacht is het rustig en vrij koud met eerst brede opklaringen. Later op de nacht wordt er nevel en mist gevormd die op veel plaatsen zal aanvriezen waardoor het plaatselijk glad kan worden op de weg. De minima liggen tussen +2 graden aan de kust en -3 graden in de Ardennen bij een zwakke en veranderlijke wind.Morgenochtend is het plaatselijk grijs met nevel en aanvriezende mist. Na het optrekken van het ochtendgrijs blijft het droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 1 graad op de Hoge Venen en 6 graden aan de kust. De wind is meestal zwak uit oost tot noordoost.


Woensdagavond en tijdens de nacht van woensdag op donderdag blijft het droog met brede opklaringen. Plaatselijk kans op nevel en aanvriezende mist. De minima liggen tussen -3 graden op de Hoge Venen en +1 graad aan de kust. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied boven onze streken blokkeert de doortocht van de Atlantische storingen en zorgt voor een stabilisatie van de atmosfeer boven onze streken. De kern van het hogedrukgebied verzwakt en morgen bepaalt het hogedrukgebied boven Scandinavië ons weer waardoor de aangevoerde lucht stilaan uit het noordoosten komt.


update van vandaag 17:01

Bekijk ook…