Het weer

3 Bft

-1°

Samengevat weerbericht

Vannacht lichtbewolkt tot helder en minima van -2 tot +6 graden.

Maandag zonnig met op het einde van de namiddag meer wolken over het westen. Zeer zacht bij maxima van 10 tot 15 graden. Maandagnacht lichte regen vanaf het westen.

Dinsdag snel overal droog met opklaringen vanaf het westen. Enkele graden minder zacht.

Van woensdag tot zaterdag droog met vaak brede opklaringen. Stilaan opnieuw maxima tot 15 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vanavond en vannacht wordt het helder tot lichtbewolkt. De minima schommelen van -2 graden in de Hoge Venen tot +6 graden in Vlaanderen. De zuidenwind waait zwak of matig. In de Ardense valleien is wat nevel mogelijk.


Maandag is het opnieuw zonnig met enkele hoge wolkensluiers. Over het westen neemt de bewolking toe op het einde van de namiddag. De maxima schommelen tussen 10 en 12 graden in de Ardennen en tussen 13 en 15 graden in de andere streken. De zuiden- tot zuidwestenwind is zwak tot matig.


Maandagnacht wordt het zwaarbewolkt en trekt een zwakke storing met lichte regen vanaf het westen door ons land. Tijdens het tweede deel van de nacht verschijnen er opnieuw opklaringen over het westen. De minima dalen naar 2 tot 7 graden. Er waait een matige en over het zuiden soms een zwakke zuidwestenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukzone boven Centraal-Europa verzwakt boven onze streken en verplaatst zich naar Oost-Europa. Een zwakke storing trekt maandagnacht en tijdelijk dinsdag door ons land. Daarna wordt het iets minder zacht.


update van zondag 22:01

Bekijk ook…